
Kurul Üyesi Selma Öztürk Pınar başkanlığındaki Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu heyeti tarafından, ulusal önleme mekanizması görevi kapsamında Yozgat 2 No.lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna 15-16 Eylül 2025 tarihinde habersiz bir takip ziyareti gerçekleştirildi.
Ziyarette ilk olarak Kurum yetkililerinden bilgi alınırken, ardından tutulanlar ve görevli personel ile görüşmeler yapıldı, gözlem ve incelemelerde bulunuldu.
Ziyaret kapsamında tutulanlara yönelik muamele ve barınma koşulları ulusal ve uluslararası standartlar bağlamında incelendi. Ziyaret ve görüşmeler neticesinde yapılan incelemelere ilişkin tespit ve tavsiyeleri içeren rapor hazırlanarak ilgili kurumlar ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Kurum ziyareti sonrasında Kurul üyemiz, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Enes Serdar Aydoğan’ı da ziyaret etti.